Specialisaties

(Sport)Kinesitherapie & Revalidatie

Kinesitherapie: therapie door beweging. Tijdens je behandeling zal er door middel van oefentherapie en manuele technieken getracht worden het lichaam te stimuleren. Op deze manier wordt je klacht of revalidatie in de juiste richting geduwd.

Osteopathie

Osteopathie is een manuele therapie die tot op heden nog steeds behoort tot de alternatieve geneeskunde. In de osteopathie probeert men bewegingsbeperkingen op te lossen om zo het lichaam beter te laten functioneren. Ook wordt er in de osteopathie aandacht geschonken aan belangrijke zaken zoals beweging, slaap, voeding en stress.

Opgelet: Ik (Jasper) ben nog in opleiding (jaar 5 van 6) en zal pas in 2022 mijn diploma behalen. Het is dus niet mogelijk om een afspraak te maken voor osteopathie en bijgevolg kan ik enkel op doktersvoorschrift werken. Uiteraard zal deze kennis tijdens je kinesitherapeutische behandelingen steeds gebruikt worden.

Dry needling

Dry needling is een techniek waarbij we met een zeer dunne naald een spier gaan behandelen. Hierbij is het doel om pijn van myofasciale oorsprong (lees: afkomstig van de spier) aan te pakken. Belangrijk om te weten is dat er geen vloeistof wordt ingespoten in de spier maar dat het enkel gaat om mechanische stimulatie.

Personal training

Bij personal training sta jij met jouw doel centraal. Deze doelen kunnen zijn: kracht, mobiliteit, uithouding, spiermassa, pijnreductie of bijvoorbeeld het verhogen van levenskwaliteit. Tijdens de trainingen wordt er gewerkt volgens de principes van onze praktijk: een wetenschappelijk onderbouwde aanpak zonder nonsens. Wij gaan verantwoordelijk te werk volgens een gestructureerd plan.